Megane 225. Acceleration problem

Problem with your Megane? Can't find an answer? Workshop manuals and technical notes are in here.

Moderators: q292u, Ray, AndyAdmin, Stranger

Chappyboro
Posts: 14
Joined: Tue Aug 01, 2017 9:06 am
Currently Drives:: Megane sport 225
Location: Middlesbrough

Megane 225. Acceleration problem

Postby Chappyboro » Fri Aug 25, 2017 8:36 pm

Wondering if some one can help.....

I have a 06 megane 225

When accelerating hard @3K the car seems sluggish and no boost or no power

I've changed the plug witch are ngk.
And changed all coil packs

grandadbobby
Advanced Driver
Posts: 499
Joined: Thu Feb 16, 2017 9:05 pm
Currently Drives:: megan dynamique estate 1.9dci

Re: Megane 225. Acceleration problem

Postby grandadbobby » Sat Aug 26, 2017 5:50 pm

Hi,
not conversant with that car, but the chances are you need a fault code to work on.
Otherwise, is the fuel filter clear and the tank can breathe.
Bob.

Chappyboro
Posts: 14
Joined: Tue Aug 01, 2017 9:06 am
Currently Drives:: Megane sport 225
Location: Middlesbrough

Re: Megane 225. Acceleration problem

Postby Chappyboro » Wed Aug 30, 2017 1:11 pm

Hi

I have limit knowledge about fixing car but not totally clueless how could I check the fuel

Thanks mark

grandadbobby
Advanced Driver
Posts: 499
Joined: Thu Feb 16, 2017 9:05 pm
Currently Drives:: megan dynamique estate 1.9dci

Re: Megane 225. Acceleration problem

Postby grandadbobby » Wed Aug 30, 2017 8:18 pm

Hi Mark,
take a look on 'megane sport' forum, it looks like the filter is part of the pump.
You may need to get the pump tested also.
Good luck
Bob.

Chappyboro
Posts: 14
Joined: Tue Aug 01, 2017 9:06 am
Currently Drives:: Megane sport 225
Location: Middlesbrough

Re: Megane 225. Acceleration problem

Postby Chappyboro » Wed Aug 30, 2017 9:22 pm

Hi Bob

If the pump is not at fault what could also be a suspect

Injector?

grandadbobby
Advanced Driver
Posts: 499
Joined: Thu Feb 16, 2017 9:05 pm
Currently Drives:: megan dynamique estate 1.9dci

Re: Megane 225. Acceleration problem

Postby grandadbobby » Thu Aug 31, 2017 12:04 am

lf it was an injector or anything electrical you will get a fault code.
You need a diagnostic tool if you want to work on it yourself.
lf there are no fault codes then fuel would be the suspect.
Bob.

Chappyboro
Posts: 14
Joined: Tue Aug 01, 2017 9:06 am
Currently Drives:: Megane sport 225
Location: Middlesbrough

Re: Megane 225. Acceleration problem

Postby Chappyboro » Thu Aug 31, 2017 6:19 pm

Hi Bob there isn't no fault codes so fuel it may be

AlexB
Driving Legend
Posts: 4309
Joined: Tue Mar 22, 2005 8:17 pm
Currently Drives:: Renaultsport R.S.250 Cup

Re: Megane 225. Acceleration problem

Postby AlexB » Mon Sep 11, 2017 2:53 pm

With a fuelling problem there will be abnormal trim values on OBD...

You may also look at the boost pressure live readings, also on OBD.

One more option is the dephaser stuck in the retarded position. If the case, then it may rattle on startup or may be just stuck.

Chappyboro wrote:Hi Bob there isn't no fault codes so fuel it may be
AlexB
(no, a different AlexB)

Chappyboro
Posts: 14
Joined: Tue Aug 01, 2017 9:06 am
Currently Drives:: Megane sport 225
Location: Middlesbrough

Re: Megane 225. Acceleration problem

Postby Chappyboro » Sun Oct 29, 2017 7:47 am

:cool: . Finally got it sorted turn out to be fuel pump £80 later and all do

It was failing under load
Thanks for your help


Return to “Problems / Questions”

Who is online

Users browsing this forum: guardiandown and 9 guests