emissions fault

Problem with your Megane? Can't find an answer? Workshop manuals and technical notes are in here.

Moderators: q292u, Ray, AndyAdmin, Stranger

Robobone
Posts: 4
Joined: Wed Jul 18, 2018 6:38 am
Currently Drives:: 1907 2.0 convertable

emissions fault

Postby Robobone » Wed Jul 18, 2018 1:03 pm

hi everyone
i have a 2007 Meganne convertable 2.0 l which is throwing up check emmisions.
had a test done and fault was lamba sensor codes were reset came back on after a week code showed catalitic convertor. warning lights went off now back on.
as I work in the exhaust industry i get at cost price decided to get cat and sensor changed.
now my question
mechanics rekon there are two lamba sensors on a cat but the cat showing at work has only one so i am not sure what is correct.
any idea?

grandadbobby
Advanced Driver
Posts: 499
Joined: Thu Feb 16, 2017 9:05 pm
Currently Drives:: megan dynamique estate 1.9dci

Re: emissions fault

Postby grandadbobby » Wed Jul 18, 2018 6:56 pm

Hi,
according to the almost useful Haynes manual, there are 2 sensors.
One in the exhaust manifold and one downstream of the cat.
Good luck
Bob.

Robobone
Posts: 4
Joined: Wed Jul 18, 2018 6:38 am
Currently Drives:: 1907 2.0 convertable

Re: emissions fault

Postby Robobone » Thu Jul 19, 2018 3:21 pm

thanks

Robobone
Posts: 4
Joined: Wed Jul 18, 2018 6:38 am
Currently Drives:: 1907 2.0 convertable

Re: emissions fault

Postby Robobone » Tue Jul 31, 2018 2:11 pm

Update had new cat fitted new post sensor fitted by the garage ibought it off lights just come back on trying to locate pre cat sensor myoldone has a different connector to all the others from motor factors including cross referencing.
anybody else had this trouble
Update


Sorted ordered the part using actual part number off old unit


Return to “Problems / Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests