Problem With Wiring On Front O/S.

Problem with your Megane? Can't find an answer? Workshop manuals and technical notes are in here.

Moderators: q292u, Ray, AndyAdmin, Stranger

TaffGuy
Posts: 3
Joined: Mon Jun 27, 2011 12:57 am
Currently Drives:: Renault Megane Mk2 Dynamique 1.6 16V
Contact:

Problem With Wiring On Front O/S.

Postby TaffGuy » Mon Dec 26, 2011 7:23 pm

Evening all,

Hope everyone had a nice christmas.

Anyways I seem to be having a constant problem with wiring on the front o/s, the basics of the problem is that the front o/s indicator works fine for a while then all of a sudden for no reason the o/s indicator light stops working.

We can use the right turn indicator with no problem still however it flashes as normal once or twice before going like a bat out of hell. Initially thought it was a problem with the bulb however after going through a few bulbs in a very short period of time, I pulled out and replaced the headlight and bulb however this has not sorted out the problem. :banghead :banghead

Does anyone know what the problem could be as not only is a hazard but both a problem for both us and other road users.

Our car is a 3 dr 53 plate 1.6 Megane Dynamique.

Many Thanks
By Failing To Prepare, You Are Preparing To Fail - Benjamin Franklin

User avatar
Ray
Site Admin
Posts: 3844
Joined: Mon Mar 21, 2005 1:11 am
Currently Drives:: 2005 Megane Privilege - Now Sold
Location: Hong Kong
Contact:

Re: Problem With Wiring On Front O/S.

Postby Ray » Tue Dec 27, 2011 3:44 pm

i vaguely recall its a common problem on the early models to do with the wiring loom
Image

AlexB
Driving Legend
Posts: 4309
Joined: Tue Mar 22, 2005 8:17 pm
Currently Drives:: Renaultsport R.S.250 Cup

Re: Problem With Wiring On Front O/S.

Postby AlexB » Wed Dec 28, 2011 12:20 pm

Remove the bumper, then the headlight, and investigate. Be prepared to repair a connector, so have a needle file and silver conducting paint at hand. Removing the headlight and putting everything back together takes under half an hour, another half an hour will be spent on fiddling with the contacts.
AlexB
(no, a different AlexB)

TaffGuy
Posts: 3
Joined: Mon Jun 27, 2011 12:57 am
Currently Drives:: Renault Megane Mk2 Dynamique 1.6 16V
Contact:

Re: Problem With Wiring On Front O/S.

Postby TaffGuy » Thu Dec 29, 2011 9:47 am

Many Thanks for the replies so far, its greatly appreciated.

Will have to take a look over the next few days and see if I can resolve the issue.
By Failing To Prepare, You Are Preparing To Fail - Benjamin Franklin


Return to “Problems / Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests