Service Light and airbag light appearing

Problem with your Megane? Can't find an answer? Workshop manuals and technical notes are in here.

Moderators: q292u, Ray, AndyAdmin, Stranger

bothyhead
Posts: 9
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:40 pm

Service Light and airbag light appearing

Postby bothyhead » Fri Dec 23, 2011 7:48 pm

Happy Christmas everyone. A couple of hours ago the Service light and Airbag symbol light started showing, along with a 'Steering Not Locked' message. When I start the car I notice a distinct 'thunk' somewhere behind me - it sounds like the central locking or perhaps dead-bolt engaging sound. Can I still drive the car safely for the next few days until the dealer re-opens after Christmas? or is there some sort of reset that I can do?

Many thanks

User avatar
Ray
Site Admin
Posts: 3844
Joined: Mon Mar 21, 2005 1:11 am
Currently Drives:: 2005 Megane Privilege - Now Sold
Location: Hong Kong
Contact:

Re: Service Light and airbag light appearing

Postby Ray » Sun Dec 25, 2011 9:56 am

if you've a 3 door, try the cable under your drivers seat first. it's possibly loose.
both are common problems on the site.
Image

bothyhead
Posts: 9
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:40 pm

Re: Service Light and airbag light appearing

Postby bothyhead » Fri Dec 30, 2011 4:57 pm

Thanks I'll have a look in the morning for a loose cable. BTW, it's a 5-door.

bothyhead
Posts: 9
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:40 pm

Re: Service Light and airbag light appearing

Postby bothyhead » Sat Dec 31, 2011 4:31 pm

I had a look under the driver's seat and saw the clip/switch mentioned in other posts. It wasn't loose, but I gave the wires a wobble anyway and it seems to have fixed the problem :-) The warning lights have disappeared and steering lock is back working.

Thanks a million.


Return to “Problems / Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests